ReadOnly Mode Uyarısı

Sharepoint backup alma zamanında Powershell yada stsadm ekranını işlem bitmeden kapatırsanız site collection locked modda kalır ve bunu central admin’den dahi değiştiremezsiniz.

Site içeriğinde gezerken bu uyarıyı ribbonda da görürsünüz.

Durumu kontrol etmek için adımlar şöyle:
Central Administration => Application Management => Configure quotas and locks => Select site collection
Lock status for this site” alanının disabled olduğunu göreceksiniz.

Bunu aşmak için aşağıdaki satırdaki kodu kullanmayı tavsiye ediyor Microsoft ve sorun çözülüyor.

 

Bir yorum ekleyin